19. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajská omáčka s cizrnnou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a výživnou rajskou omáčku s cizrnou a rýží. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky tradiční české kuchyně i vegetariány. Snadná příprava a bohatá chuť, která potěší všechny členy rodiny. Zkuste ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, kmín
  • 200g rýže

Postup

  1. Nejprve si cizrnu připravíme podle návodu na obalu.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a osmahneme na olivovém oleji.
  3. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme provařit do měkka.
  4. Přidáme uvařenou cizrnu a necháme probublat chvíli spolu.
  5. Ochutíme solí, pepřem a kmínem podle chuti.
  6. Vedle si uvaříme rýži podle pokynů na obalu.
  7. Rajskou omáčku podáváme s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *