19. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Tofu s jarní zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a zdravé recept na tofu s jarní zeleninou. Tato veganská a vegetariánská pokrm je plný chuti a vitamínů. Perfektní kombinace lehce opečeného tofu s křupavou jarní zeleninou, která dodá jídlu živou barvu a skladebnost. Připravte si tento jednoduchý a výživný recept a pochutnejte si na něm kdykoliv během roku.

Suroviny:

  • 250 g tofu
  • 1 malá cibule
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • 100 g hrášku
  • 100 g kukurice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička zázvoru
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Oloupejte a nakrájejte tofu na kostky. Cibuli, mrkev a papriku nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli. Přidejte tofu a restujte dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou mrkev, papriku, hrášek a kukurici. Promíchejte a restujte asi 5 minut.
  4. Přidejte sójovou omáčku, zázvor, sůl a pepř podle chuti. Vařte dalších 5 minut.
  5. Podávejte teplé s rýží nebo quinoou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *