20. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Pečená celá květáková hlava
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na pečenou celou květákovou hlavu, která je zdravou alternativou k tradičnímu pečenému masu. S lahodnou křupavou kůrkou a šťavnatým uvnitř bude tento pokrm oslovovat nejen vegetariány! Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a dopřejte si lahodnou květákovou lahůdku plnou chuti.

Suroviny

  • 1 celá květák
  • Olivový olej
  • Česnekový prášek
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pekáč položte celou květákovou hlavu a potřete ji olivovým olejem.
  2. Pořádně posypte květák česnekovým práškem, solí a pepřem.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C a pečte květák asi 45-60 minut, dokud není měkký a zlatě hnědý.
  4. Podávejte teplou a nakrájenou na plátky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *