21. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Květákové „kousky“ s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na lahodné květákové „kousky“ s omáčkou, kterým nikdo neodolá! Skvělá a zdravá alternativa k obvyklým smaženým pokrmům, která rozhodně zaujme vaše chuťové buňky. Jemně smažený květák podávaný s omáčkou plnou chutí je ideální volbou pro všechny milovníky zdravého stravování. Podívejte se na kompletní recept a připravte si ho ještě dnes!

Suroviny

  • 1 menší hlava květáku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř, provensálské bylinky

Postup

  1. Nejprve květák očistíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
  3. Rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  4. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
  5. Přidáme květák a restujeme ho do měkka.
  6. Přidáme rajčata, rajčatový protlak a dochutíme solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
  7. Omáčku vaříme ještě cca 5 minut, než všechny chutě promícháme.
  8. Hotové podáváme například s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *