27. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Rajčatová polévka s květákem
zdroj: Recepty 24/7

Vychutnejte si lahodnou rajčatovou polévku s květákem, která je bohatá na vitamíny a chutě. Tento recept je skvělou volbou pro lehký a zdravý oběd nebo večeři. Sledujte postup a naučte se, jak snadno připravit tuto lahodnou polévku doma. Není nic lepšího než horká polévka s lahodnými rajčaty a květákem!

Suroviny

  • 500 g rajčat
  • 1 menší hlava květáku
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, tymián

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na drobné kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a necháme je na pánvi chvíli restovat, dokud se nerozpadnou.
  3. Přidáme nakrájený květák a zalijeme zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, pepř a tymián podle chuti.
  4. Necháme polévku vařit asi 20 minut, dokud není květák měkký.
  5. Nakonec polévku rozmixujeme tyčovým mixérem na hladkou konzistenci.
  6. Po případném dochucení dochutíme a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *