28. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Houbový rizoto s šalvějí a parmazánem
zdroj: Recepty 24/7

Houbové rizoto s šalvějí a parmazánem je lahodná a chutná variace tradiční italské speciality. Tento recept kombinuje voňavou šalvěj s plátky parmazánu a lahodnými houbami, které vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a ukažte svým blízkým, jak snadné je připravit skvělé rizoto plné chutí!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g smíchaných hub (žampiony, sušené houby atd.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá šalvěj
  • 50g parmazánu
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte smíchané houby a nechte je osmažit, dokud neztuhnou.
  3. Přidejte arborio rýži a restujte ji, dokud se nepřestane lepit.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar, dokud rýže není měkká a vařená.
  5. Přidejte nasekanou šalvěj a promíchejte.
  6. Ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
  7. Hotové rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *