28. 10. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Houbové rizoto s šalvějí a parmazánem je lahodná a chutná variace tradiční italské speciality. Tento recept kombinuje voňavou šalvěj s plátky parmazánu a lahodnými houbami, které vytváří dokonalou harmonii chutí. Vyzkoušejte tento jedinečný recept a ukažte svým blízkým, jak snadné je připravit skvělé rizoto plné chutí!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g smíchaných hub (žampiony, sušené houby atd.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá šalvěj
- 50g parmazánu
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte smíchané houby a nechte je osmažit, dokud neztuhnou.
- Přidejte arborio rýži a restujte ji, dokud se nepřestane lepit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, dokud rýže není měkká a vařená.
- Přidejte nasekanou šalvěj a promíchejte.
- Ochutnejte a případně dosolte a opepřete.
- Hotové rizoto posypte nastrouhaným parmazánem a podávejte.




