14. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičnímu chilli con carne, vyzkoušejte tento lahodný recept na vegetariánské chilli sin carne. Plné aromatických koření, červených fazolí a zeleniny, toto jídlo je příjemně pikantní a plné lahodných chutí. Navíc je jednoduché a rychlé k přípravě. Podle tohoto receptu si můžete dopřát skvělou lahůdku, která osloví jak vegetariány, tak i milovníky masa. Buďte kreativní a přidejte do svého chilli sin carne svoje oblíbené ingredience pro ještě bohatší chuťový zážitek!
Suroviny
- 2 plechovky fazolí (černé, fazole, cizrna)
- 1 pórek
- 2 papriky (červená a žlutá)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička kari
- 400g rajčat v konzervě
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm posekaný pórek se stroužky česneku.
- Přidáme na kostičky nakrájené papriky a necháme krátce restovat.
- Přidáme koření – papriku, kmín, koriandr a kari. Promícháme a necháme krátce restovat, aby koření uvolnilo svou vůni.
- Přilijeme rajčata z konzervy a dochutíme solí a pepřem.
- Na jemno nakrájíme fazole a přidáme je do směsi. Necháme vařit asi 15-20 minut, dokud se všechny přísady dobře propojí. Případně podle potřeby přilijeme trochu vody.
- S chilli sin carne můžete podávat rýži nebo tortillový chléb a ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.




