14. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Vegetariánský chilli sin carne
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte zdravou a chutnou alternativu k tradičnímu chilli con carne, vyzkoušejte tento lahodný recept na vegetariánské chilli sin carne. Plné aromatických koření, červených fazolí a zeleniny, toto jídlo je příjemně pikantní a plné lahodných chutí. Navíc je jednoduché a rychlé k přípravě. Podle tohoto receptu si můžete dopřát skvělou lahůdku, která osloví jak vegetariány, tak i milovníky masa. Buďte kreativní a přidejte do svého chilli sin carne svoje oblíbené ingredience pro ještě bohatší chuťový zážitek!

Suroviny

  • 2 plechovky fazolí (černé, fazole, cizrna)
  • 1 pórek
  • 2 papriky (červená a žlutá)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mleté ​​papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička kari
  • 400g rajčat v konzervě
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a zpěníme na něm posekaný pórek se stroužky česneku.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené papriky a necháme krátce restovat.
  3. Přidáme koření – papriku, kmín, koriandr a kari. Promícháme a necháme krátce restovat, aby koření uvolnilo svou vůni.
  4. Přilijeme rajčata z konzervy a dochutíme solí a pepřem.
  5. Na jemno nakrájíme fazole a přidáme je do směsi. Necháme vařit asi 15-20 minut, dokud se všechny přísady dobře propojí. Případně podle potřeby přilijeme trochu vody.
  6. S chilli sin carne můžete podávat rýži nebo tortillový chléb a ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *