25. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Houbový ragú s cizrna
zdroj: Recepty 24/7

Houbový ragú s cizrna je lahodné a syté jídlo, které potěší každého milovníka hub. Kombinace hříbků, bedlí a cizrn v pikantní omáčce vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si tento recept a užijte si lahodnou večeři plnou aromatických hub a proteinů z cizrny.

Suroviny

  • 250 g hub (může být libovolný druh, např. žampióny)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka cizrny (400 g)
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na nudličky a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
  3. Přidáme cizrnu (dobře odkapanou), rajčatový protlak, sladkou papriku, tymián, sůl a pepř.
  4. Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo vývaru a necháme provařit asi 15 minut.
  5. Pokrm dochutíme podle chuti a podáváme například s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *