25. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Houbový ragú s cizrna je lahodné a syté jídlo, které potěší každého milovníka hub. Kombinace hříbků, bedlí a cizrn v pikantní omáčce vytváří neodolatelnou chuťovou explozi. Připravte si tento recept a užijte si lahodnou večeři plnou aromatických hub a proteinů z cizrny.
Suroviny
- 250 g hub (může být libovolný druh, např. žampióny)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka cizrny (400 g)
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného tymiánu
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli nakrájenou na nudličky a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do měkka.
- Přidáme cizrnu (dobře odkapanou), rajčatový protlak, sladkou papriku, tymián, sůl a pepř.
- Podle potřeby můžeme přidat trochu vody nebo vývaru a necháme provařit asi 15 minut.
- Pokrm dochutíme podle chuti a podáváme například s rýží nebo bramborem.




