30. 11. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Tahini dýňová polévka s koriandrem
zdroj: Recepty 24/7

Tahini dýňová polévka s koriandrem je lahodná a zdravá varianta tradičního receptu. Dýně dodává polévce krémovou konzistenci a lahodnou chuť, zatímco tahini a koriandr přidávají do jídla hloubku a pikantnost. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém kombinaci chutí!

Suroviny

  • 1 malá dýně hokkaido
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžíce tahini pasty
  • šťáva z 1 citronu
  • soľ, korenie

Postup

  1. Dýni olúpeme, zbavíme semínek a nakrájíme na menší kusy.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  3. Na oleji zpěníme cibuli a česnek a přidáme kmín a kurkumu. Promícháme a restujeme asi 5 minut.
  4. Přidáme nakrájenou dýni a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme asi 20 minut, než je dýně měkká.
  5. Přidáme tahini pastu a citronovou šťávu. Přimixujeme tyčovým mixérem na krémovou konzistenci.
  6. Ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *