3. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Lečo s vajíčky a tofu je lahodná a zdravá vegetariánská varianta tradičního pokrmu plného chuti. Tento recept je snadný na přípravu a plný bílkovin, které posílí vaše tělo. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na skvělém jídle plném vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 200g tofu
- 4 vajíčka
- 400g lisek
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, paprika
Postup
- Na oleji osmahneme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou papriku a lisek.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a zalijeme plechovkou krájených rajčat.
- Přidáme na kostičky nakrájené tofu a dusíme, dokud je zelenina měkká.
- Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a opepříme paprikou.
- Na mírném ohni upečeme vajíčka na mírně rozšlehanou lečo.




