5. 12. 2025
Autor: Jakub Hrdina
Květákový steak s bylinkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutný a zdravý recept na květákový steak s bylinkovou omáčkou! Tento jednoduchý pokrm překvapí svou výraznou chutí a je skvělou alternativou k tradičním masovým steakům. V našem receptu se dozvíte, jak připravit květák tak, aby byl krásně křupavý a zároveň šťavnatý. Omáčka z čerstvých bylinek pak dodává jídlu osvěžující nádech. Perfektní volba pro vegetariánskou večeři nebo jako zdravý oběd. Připravte si tento lahodný pokrm, který potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše zdraví!

Suroviny

  • 1 velký květák
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mleté papriky
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Na omáčku:
  • 200 ml bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Květák omyjte a nakrájejte na asi 2 cm silné plátky.
  • Připravte směs olivového oleje, mleté papriky, soli a pepře.
  • Květákové steaky z obou stran potřete připravenou směsí.
  • Květákové steaky vyložte na plech vyložený pečicím papírem.
  • Pečte v předehřáté troubě 20–25 minut dokud nejsou steaky zlatavě hnědé a křupavé na povrchu.
  • Mezitím si připravte omáčku smícháním bílého jogurtu, česneku, citronové šťávy, petrželky, bazalky, soli a pepře.
  • Hotové květákové steaky naservírujte s bylinkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *