7. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Veganská zapečená rajčata s quinoou jsou lahodné a zdravé jídlo plné chuti a živin. Tento jednoduchý recept kombinuje čerstvá rajčata s chutnou quinoou a bylinkami, které vytvářejí dokonalou kombinaci. Vyzkoušejte tento veganský pokrm plný vitamínů a minerálů na svůj další oběd nebo večeři!
Suroviny
- 4-6 velkých rajčat
- 1 šálek quinoi
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl, pepř, tymián, bazalka
Postup
- Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
- Na pánvi si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, papriku a mrkev.
- Přidáme rajčatový protlak a promícháme s uvařenou quinoou. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
- Rajčata zbavíme jádřinců a naplníme je quinoovou směsí.
- Rajčata uložíme vedle sebe do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami.
- Zapečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud rajčata nejsou měkká.
- Po vychladnutí můžeme podávat a ozdobit bylinkami.




