7. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Veganská zapečená rajčata s quinoou
zdroj: Recepty 24/7

Veganská zapečená rajčata s quinoou jsou lahodné a zdravé jídlo plné chuti a živin. Tento jednoduchý recept kombinuje čerstvá rajčata s chutnou quinoou a bylinkami, které vytvářejí dokonalou kombinaci. Vyzkoušejte tento veganský pokrm plný vitamínů a minerálů na svůj další oběd nebo večeři!

Suroviny

  • 4-6 velkých rajčat
  • 1 šálek quinoi
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, pepř, tymián, bazalka

Postup

  1. Quinou uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout.
  2. Na pánvi si orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek, papriku a mrkev.
  3. Přidáme rajčatový protlak a promícháme s uvařenou quinoou. Dochutíme solí, pepřem a bylinkami.
  4. Rajčata zbavíme jádřinců a naplníme je quinoovou směsí.
  5. Rajčata uložíme vedle sebe do zapékací mísy, pokapeme olivovým olejem a posypeme bylinkami.
  6. Zapečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut, dokud rajčata nejsou měkká.
  7. Po vychladnutí můžeme podávat a ozdobit bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *