13. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavý pečený batát s osvěžujícím bylinkovým jogurtem. Tento lahodný pokrm je plný chuti a zdraví, ideální pro každou příležitost. S jednoduchými surovinami a rychlým postupem přípravy se určitě stanou oblíbeným jídlem vaší rodiny. Nechte se inspirovat a vychutnejte si jedinečný kombinaci bylinek a batátu!
Suroviny
- 2 batáty
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky tymiánu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 šálku řeckého jogurtu
- 1 lžíce nasekané čerstvé petržele
- 1 lžíce nasekané čerstvé máty
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na začátku předehřejeme troubu na 200 °C.
- Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- Ve velké míse smícháme batáty s olivovým olejem, solí, pepřem, tymiánem a mletou paprikou.
- Přesuneme batáty na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 25-30 minut, dokud nejsou křupavé z vnějšku a měkké uvnitř.
- Mezitím smícháme ve druhé misce řecký jogurt s nasekanou petrželí, máty, prolisovaným česnekem, solí a pepřem.
- Po vytvoření křupavých batátů je podáváme s bylinkovým jogurtem a můžeme posypat ještě čerstvou nasekanou petrželí na ozdobu.




