21. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte skvělý vegetariánský recept na tofu s květákem a řízkem. Lahodná kombinace křupavého květáku, měkkého tofu a křupavého řízku, která vás jistě nadchne. Nechte se inspirovat a vyzkoušejte tento zdravý a chutný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 200g tuhého tofu
- 1/2 hlavice květáku
- 2 plátky řízku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička medu
- sůl, pepř, olej
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme sójovou omáčku, prolisovaný česnek, med a dochutíme solí a pepřem.
- Tofu nakrájíme na plátky a necháme marinovat v připravené omáčce, ideálně minimálně 30 minut.
- Mezitím nakrájíme květák na menší růžičky a uvaříme do měkka ve vroucí osolené vodě.
- Plátky řízku osušíme a opečeme na pánvi dozlatova.
- Nakonec na pánvi osmahneme tofu spolu s marinádou dozlatova.
- Smažené tofu podáváme s uvařeným květákem a plátky řízku a můžeme ozdobit petrželkou.




