25. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kořeněné pečené batáty s avokádovým dresinkem! Tato zdravá a chutná kombinace batátů a avokáda jistě potěší vaše chuťové buňky. Recept je snadný na přípravu a skvěle se hodí k různým pokrmům. Nechte se inspirovat a vytvořte si doma tento lahodný pokrm plný vitamínů a minerálů.
Suroviny
- 2 velké sladké batáty
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého skořice
- 1 lžička mleté papriky
- sůl a pepř podle chuti
- 2 avokáda
- 2 lžíce nasekaného koriandru
- 1 stroužek česneku
- šťáva z 1 citronu
- 3 lžíce olivového oleje
Postup
- Nejprve předehřejeme troubu na 200 stupňů Celsia.
- Batáty oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- V míse smícháme olivový olej, kmín, skořici, papriku, sůl a pepř.
- Poté směsí obalíme batáty, aby byly dobře pokryté kořením.
- Pak batáty rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 30 minut, dokud nejsou měkké a zlatavé.
- Mezitím připravíme avokádový dresink: v misce rozmixujeme avokáda s česnekem, koriandrem, citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Po upečení batátů je podáváme s avokádovým dresinkem jako dipem.




