27. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným receptem na cizrnu s červenou omáčkou a rýží! Tento jednoduchý a chutný pokrm přináší dokonalou kombinaci exotických chutí a jemné kořeněné dochuti. Sledujte náš krok za krokem recept a ukažte své kuchařské umění! Připravte si lahodné jídlo a dejte si pochoutku plnou výrazných a bohatých chutí, která vás jistě osloví!
Suroviny
- 200g cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat z konzervy
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
Postup
- Cizrnu nechte přes noc namočenou v dostatečné vodě.
- Namáčenou cizrnu sceďte a dejte vařit ve slané vodě asi 1 hodinu, dokud není měkká.
- Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte rajčata z konzervy a dochuťte mletou paprikou, kmínem, koriandrem, solí a pepřem.
- V omáčce nechte lehce provařit cca 10 minut.
- Přidejte uvařenou cizrnu a nechte provařit dalších 5 minut.
- Servírujte s vařenou rýží.




