27. 12. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Cizrna s červenou omáčkou a rýží
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit lahodným receptem na cizrnu s červenou omáčkou a rýží! Tento jednoduchý a chutný pokrm přináší dokonalou kombinaci exotických chutí a jemné kořeněné dochuti. Sledujte náš krok za krokem recept a ukažte své kuchařské umění! Připravte si lahodné jídlo a dejte si pochoutku plnou výrazných a bohatých chutí, která vás jistě osloví!

Suroviny

  • 200g cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčat z konzervy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička koriandru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání

Postup

  1. Cizrnu nechte přes noc namočenou v dostatečné vodě.
  2. Namáčenou cizrnu sceďte a dejte vařit ve slané vodě asi 1 hodinu, dokud není měkká.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  4. Přidejte rajčata z konzervy a dochuťte mletou paprikou, kmínem, koriandrem, solí a pepřem.
  5. V omáčce nechte lehce provařit cca 10 minut.
  6. Přidejte uvařenou cizrnu a nechte provařit dalších 5 minut.
  7. Servírujte s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *