7. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s rýží a šafránem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční francouzskou rybí polévku bouillabaisse s rýží a šafránem. Skvělá kombinace chutí a vůní, která vás okamžitě dostane do francouzského přístavu. Jemná rýže a luxusní šafrán dodávají tomuto pokrmu dokonalý závan exotiky. Vyzkoušejte a neodoláte!

Suroviny

  • 500 g různých ryb (např. mořský vlk, treska, kreveta)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • 2 rajčata
  • 1 brambora
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička fenyklu
  • špetka šafránu
  • 400 ml rybího vývaru
  • 200 g bílé rýže
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme nakrájenou papriku, rajčata a bramboru.
  3. Přidáme rajčatový protlak, koriandr, fenykl a šafrán a necháme chvíli provařit.
  4. Přilijeme rybí vývar a přidáme na kostičky nakrájené ryby.
  5. Necháme vařit asi 15-20 minut, dokud ryby nejsou hotové.
  6. V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
  7. Servírujeme bouillabaisse s rýží a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *