7. 5. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na tradiční francouzskou rybí polévku bouillabaisse s rýží a šafránem. Skvělá kombinace chutí a vůní, která vás okamžitě dostane do francouzského přístavu. Jemná rýže a luxusní šafrán dodávají tomuto pokrmu dokonalý závan exotiky. Vyzkoušejte a neodoláte!
Suroviny
- 500 g různých ryb (např. mořský vlk, treska, kreveta)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 2 rajčata
- 1 brambora
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička fenyklu
- špetka šafránu
- 400 ml rybího vývaru
- 200 g bílé rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme nakrájenou papriku, rajčata a bramboru.
- Přidáme rajčatový protlak, koriandr, fenykl a šafrán a necháme chvíli provařit.
- Přilijeme rybí vývar a přidáme na kostičky nakrájené ryby.
- Necháme vařit asi 15-20 minut, dokud ryby nejsou hotové.
- V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Servírujeme bouillabaisse s rýží a posypeme čerstvě nasekanou petrželkou.