7. 5. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné recept na kuře v béchamelové omáčce s hříbky, který spojuje jemně upečené kuřecí maso s bohatou omáčkou plnou aromatu hříbků. Tento pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost a jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte návod krok za krokem a připravte si svou vlastní lahodnou verzi tohoto tradičního receptu.
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 200g čerstvých hříbků
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 400ml mléka
- sůl, pepř, mletý muškátový oříšek
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm na plátky nakrájené hříbky. Nasypte je do misky a stranou.
- Do stejné pánve dejte kuřecí maso a osmažte z obou stran dozlatova. Pak ho vyndejte z pánve a nechte stranou.
- Do pánve přidejte máslo a nechte rozpustit. Přidejte mouku a za stálého míchání z ní udělejte jemnou jíšku.
- Pomalu přilijte mléko a za stálého míchání vařte dokud omáčka nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte trochu muškátového oříšku.
- Přidejte hříbky zpět do omáčky a míchejte dokud se neohřejí. Pak do omáčky vraťte kuřecí maso a nechte vařit ještě pár minut, aby maso bylo prohřáté.
- Podávejte s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!