7. 5. 2024
Autor: Roman Žák
Kuře v béchamelové omáčce s hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné recept na kuře v béchamelové omáčce s hříbky, který spojuje jemně upečené kuřecí maso s bohatou omáčkou plnou aromatu hříbků. Tento pokrm je skvělou volbou pro každou příležitost a jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte návod krok za krokem a připravte si svou vlastní lahodnou verzi tohoto tradičního receptu.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400ml mléka
  • sůl, pepř, mletý muškátový oříšek

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm na plátky nakrájené hříbky. Nasypte je do misky a stranou.
  2. Do stejné pánve dejte kuřecí maso a osmažte z obou stran dozlatova. Pak ho vyndejte z pánve a nechte stranou.
  3. Do pánve přidejte máslo a nechte rozpustit. Přidejte mouku a za stálého míchání z ní udělejte jemnou jíšku.
  4. Pomalu přilijte mléko a za stálého míchání vařte dokud omáčka nezhoustne. Osolte, opepřete a přidejte trochu muškátového oříšku.
  5. Přidejte hříbky zpět do omáčky a míchejte dokud se neohřejí. Pak do omáčky vraťte kuřecí maso a nechte vařit ještě pár minut, aby maso bylo prohřáté.
  6. Podávejte s rýží nebo pečivem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *