4. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová
Míš maghmur
zdroj: Recepty 24/7

Míš maghmur je tradiční palestinské jídlo připravované z kuřecího masa, rajčat, cibule a různých koření. Tento lahodný pokrm se podává s rýží nebo chlebem a je oblíbenou součástí palestinské kuchyně. Naučte se připravit tento jednoduchý recept a okořeňte svůj jídelníček exotickými chutěmi Orientu!

Suroviny

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • sůl a pepř
  • olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud zhnědne.
  3. Přidáme na drobno nakrájený česnek, kmín, papriku a koriandr. Promícháme a chvíli dusíme.
  4. Přidáme na kostky nakrájená rajčata a zalijeme trochou vody.
  5. Osolíme, opepříme a povaříme pod pokličkou, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Servírujeme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *