4. 11. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Míš maghmur je tradiční palestinské jídlo připravované z kuřecího masa, rajčat, cibule a různých koření. Tento lahodný pokrm se podává s rýží nebo chlebem a je oblíbenou součástí palestinské kuchyně. Naučte se připravit tento jednoduchý recept a okořeňte svůj jídelníček exotickými chutěmi Orientu!
Suroviny
- 500g jehněčího masa
- 2 cibule
- 4 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř
- olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kostky nakrájené maso a opékáme, dokud zhnědne.
- Přidáme na drobno nakrájený česnek, kmín, papriku a koriandr. Promícháme a chvíli dusíme.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a zalijeme trochou vody.
- Osolíme, opepříme a povaříme pod pokličkou, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Servírujeme s rýží nebo chlebem.




