Hledáte recept na tradiční vánoční​ pokrm? Vyzkoušejte připravit kapra na vánočním stole podle našeho​ jednoduchého receptu. Kapr pečený ⁣s bylinkami a ​zeleninou je lahodnou alternativou k tradičnímu vánočnímu kapru. Objevte novou chuť na vašem vánočním stole s‍ tímto receptem ⁣na ⁢kapra.

Suroviny:

  • 1 kapr (cca 2​ kg)
  • sůl a pepř ‍podle chuti
  • olej nebo⁣ máslo
  • česnek
  • cibule
  • petržel
  • citron

Postup:

  1. Kapr ‌by měl být vyčištěný a oškubaný. Pokud si kapra nepřipravujeme sami, můžeme požádat prodavače, aby kapra připravili podle našich představ.
  2. Osolíme a opepříme z obou stran, můžeme přidat‍ i další koření podle chuti.
  3. Natřeme​ olejem nebo máslem a ⁣posypeme nastrouhaným česnekem a ‍jemně​ nakrájenou cibulí.
  4. Podle receptu můžeme kapra naplnit nasekanou petrželí a plátky⁢ citronu.
  5. Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia a ​kapra pečeme podle velikosti⁢ cca 30-40 minut, dokud není masa bílá a šťavnatá.
  6. Podáváme ‍s bramborovým salátem či vařenými brambory a okapaným citronem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *