Vyzkoušejte tento lahodný recept na grilované vepřové žebírko s bramborem, které vás jistě nadchne svým jedinečným chutěním. Grilované maso s kořeněnou kůží a křupavými brambory se stanou skvělou volbou pro každého milovníka grilování. S tímto receptem si užijete skvělý rodinný oběd nebo večírek s přáteli. Nebojte se a pusťte se do přípravy tohoto skvělého pokrmu ještě dnes!
Suroviny
- 900g vepřového žebírka
- 1kg brambor
- sůl, pepř, kmín
- olivový olej
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Vepřové žebírko osolíme, opepříme a nakapeme olivovým olejem. Necháme odpočívat alespoň 30 minut.
- Zahřejeme gril nebo pánvičku a vepřové žebírko grilujeme z obou stran asi 15 minut, dokud není křupavé.
- Brambory sceďte, dejte do mísy a rozmačkejte je se solí, pepřem a kmínem.
- S grilovaným vepřovým žebírkem podáváme brambory a libovolné přílohy podle chuti.




