Špekáček⁢ bramborový⁤ knedlík se ​zelím je tradiční⁢ české jídlo​ plné ​chuti a vůně. ‌Skvělá ‍kombinace šťavnatého špekáčku, lahodného​ bramborového knedlíku​ a aromatického zelí udělá radost každému gurmánovi. Připravte si​ tento lahodný⁢ pokrm doma a⁤ užijte si ho s ⁣celou rodinou.

Suroviny:

  • 4 špekáčky
  • 4 ⁤brambory
  • 1 vejce
  • 200g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 hlávky ⁤zelí
  • 1 cibule
  • 100g slaniny
  • sůl, pepř, kmín

Postup:

  1. Nastrouhejte⁢ brambory‌ a vyšlehejte s vejcem,‍ moukou a solí ‍těsto na knedlíky.
  2. V​ hrnci osolte vodu a vařte knedlíky asi‍ 20 minut.
  3. Zelí ⁣nakrájejte⁤ najemno, cibuli nakrájejte⁤ na kostičky a slaninu na‍ nudličky.
  4. Zelí, cibuli a slaninu ‌osmahněte⁣ na pánvi a dochuťte solí, ⁢pepřem a‌ kmínem.
  5. Špekáčky‍ opečte na ⁤pánvi nebo⁤ grilu.
  6. Podávejte špekáčky společně s bramborovými knedlíky a⁤ zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *