Špekáček bramborový knedlík se zelím je tradiční české jídlo plné chuti a vůně. Skvělá kombinace šťavnatého špekáčku, lahodného bramborového knedlíku a aromatického zelí udělá radost každému gurmánovi. Připravte si tento lahodný pokrm doma a užijte si ho s celou rodinou.
Suroviny:
- 4 špekáčky
- 4 brambory
- 1 vejce
- 200g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/2 hlávky zelí
- 1 cibule
- 100g slaniny
- sůl, pepř, kmín
Postup:
- Nastrouhejte brambory a vyšlehejte s vejcem, moukou a solí těsto na knedlíky.
- V hrnci osolte vodu a vařte knedlíky asi 20 minut.
- Zelí nakrájejte najemno, cibuli nakrájejte na kostičky a slaninu na nudličky.
- Zelí, cibuli a slaninu osmahněte na pánvi a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
- Špekáčky opečte na pánvi nebo grilu.
- Podávejte špekáčky společně s bramborovými knedlíky a zelím.




