Vyzkoušejte náš recept na lahodné rizoto s houbami a šalvějí! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně. Naučte se, jak připravit dokonalé rizoto plné aromatu a lahodného chuťového zážitku. S naším receptem se snadno stane váš oblíbeným jídlem!
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 200 g hub (např. žampiony nebo bedla)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- čerstvá šalvěj
- 500 ml zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 50 ml bílého vína
- sůl a pepř
- olivový olej
- parmezán (volitelně)
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte houby nakrájené na plátky a smažte dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte chvilku restovat, dokud se rýže neprosklí.
- Podlijte bílým vínem a nechte vše vypařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte za občasného míchání, dokud rýže není měkká a krémová.
- Přidejte na jemné nudličky nasekanou šalvěj a máslo. Dochutíme solí a mletým pepřem.
- Před podáváním můžete přidat strouhaný parmezán.




