Vyzkoušejte ⁣náš recept na lahodné ‍rizoto s houbami a šalvějí! Tento jednoduchý a chutný pokrm ​je skvělou volbou pro⁤ milovníky italské kuchyně. ⁣Naučte se, jak připravit⁢ dokonalé​ rizoto plné aromatu a lahodného chuťového zážitku. S naším receptem se snadno stane váš oblíbeným jídlem!

Suroviny

  • 200⁤ g ⁤arborio rýže
  • 200 g hub ⁣(např. žampiony nebo bedla)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvá šalvěj
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 50 ml bílého vína
  • sůl a pepř
  • olivový olej
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Na⁤ pánvi rozehřejte olivový‌ olej a ‌osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
  2. Přidejte houby nakrájené na plátky ​a smažte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a​ nechte chvilku restovat, dokud se rýže neprosklí.
  4. Podlijte bílým vínem a nechte vše vypařit.
  5. Postupně přilévejte zeleninový⁤ vývar a vařte za občasného míchání, ⁢dokud rýže není měkká a krémová.
  6. Přidejte na jemné⁢ nudličky nasekanou šalvěj a ⁢máslo.​ Dochutíme solí a mletým pepřem.
  7. Před podáváním můžete přidat strouhaný​ parmezán.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *