Vyzkoušejte ‌náš recept na lahodnou koprovou polévku s houbami. Kombinace jemné chuti kopru a aromatických hub vytváří ⁣skvělou chuťovou⁢ symfonii. Tato polévka je rychlá, jednoduchá‍ a skvělá ‌volba ⁢pro‍ chladné podzimní‌ dny. ⁢Uvařte si ji ještě dnes ⁢a uchutnejte si příjemnou teplou večeři.⁣

Suroviny

  • 250g čerstvých hub (např. žampiony)
  • 1 cibule
  • 2 brambory
  • 1 lžíce ‍másla
  • 1‍ lžíce hladké mouky
  • 1⁤ lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička mletého‌ kmínu
  • 400ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
  • 400ml mléka
  • čerstvý kopr
  • sůl ​a pepř podle chuti

Postup

  1. Na ‍másle‍ orestujeme nakrájenou ⁢cibuli, přidáme olivový olej⁢ a na‍ plátky nakrájené houby.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené​ brambory, zalijeme ‍vývarem a⁢ dusíme,⁤ dokud ‍brambory nezměknou.
  3. Přidáme ‌mletý a ⁤celý kmín, sůl a⁣ pepř a necháme vařit asi 10 minut.
  4. Ve směsi ​rozpustíme hladkou mouku a​ zalijeme mlékem, necháme vařit ‌do ‍zhoustnutí.
  5. Hotovou polévku dochutíme​ nasekaným koprem‍ a ⁢podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *