Vyzkoušejte náš recept na lahodnou koprovou polévku s houbami. Kombinace jemné chuti kopru a aromatických hub vytváří skvělou chuťovou symfonii. Tato polévka je rychlá, jednoduchá a skvělá volba pro chladné podzimní dny. Uvařte si ji ještě dnes a uchutnejte si příjemnou teplou večeři.
Suroviny
- 250g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 brambory
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 400ml vývaru (hovězí nebo zeleninový)
- 400ml mléka
- čerstvý kopr
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme olivový olej a na plátky nakrájené houby.
- Přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme vývarem a dusíme, dokud brambory nezměknou.
- Přidáme mletý a celý kmín, sůl a pepř a necháme vařit asi 10 minut.
- Ve směsi rozpustíme hladkou mouku a zalijeme mlékem, necháme vařit do zhoustnutí.
- Hotovou polévku dochutíme nasekaným koprem a podáváme.




