Pokuste se‍ své ‍chuťové buňky přenést zpět ⁤do středověku s tímto lahodným receptem na pečeného krocana podávaného se švestkovou ‍omáčkou. Kombinace křupavé kůrčičky, šťavnatého ⁤masa a sladké omáčky ⁤je ⁣prostě neodolatelná. Naučte se, ‍jak tento tradiční ‌pokrm připravit a ukažte svým blízkým, že i středověká strava ⁣může být lahodná​ a poutavá!

Suroviny

  • 1 krocan
  • 200 g sušených švestek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml ​kuřecího vývaru
  • 1 sklenice červeného ⁤vína
  • 1 lžíce medu
  • sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový ⁣list

Postup

  1. Na ⁤začátku⁢ si předehřejeme troubu ‍na 180°C.
  2. Krocana očistíme, osolíme, opepříme⁢ a⁢ vložíme do pekáče.
  3. Do pekáče také přidáme ‌nakrájenou cibuli a rozdrolený česnek.
  4. Pečeme krocana cca 2-2,5 hodiny, pravidelně zaléváme vývarem, aby neuschl.
  5. Mezitím ‍uvaříme omáčku – švestky povaříme ve víně​ s vývarem ‍a kořením,⁢ přidáme ⁤med.
  6. Nakonec omáčku ‍rozmixujeme ‌a přecedíme.
  7. Po⁢ upečení necháme ⁢krocana chvíli ​odpočinout‌ a pak ​podáváme s omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *