Pokuste se své chuťové buňky přenést zpět do středověku s tímto lahodným receptem na pečeného krocana podávaného se švestkovou omáčkou. Kombinace křupavé kůrčičky, šťavnatého masa a sladké omáčky je prostě neodolatelná. Naučte se, jak tento tradiční pokrm připravit a ukažte svým blízkým, že i středověká strava může být lahodná a poutavá!
Suroviny
- 1 krocan
- 200 g sušených švestek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1 sklenice červeného vína
- 1 lžíce medu
- sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový list
Postup
- Na začátku si předehřejeme troubu na 180°C.
- Krocana očistíme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče.
- Do pekáče také přidáme nakrájenou cibuli a rozdrolený česnek.
- Pečeme krocana cca 2-2,5 hodiny, pravidelně zaléváme vývarem, aby neuschl.
- Mezitím uvaříme omáčku – švestky povaříme ve víně s vývarem a kořením, přidáme med.
- Nakonec omáčku rozmixujeme a přecedíme.
- Po upečení necháme krocana chvíli odpočinout a pak podáváme s omáčkou.




