Tento recept na telecí guláš s knedlíky je skvělou kombinací chutných kousků masa, omáčky plné aromatických⁣ bylinek a lahodných houskových knedlíků. Vyzkoušejte tento tradiční český pokrm a nechte se hýčkat jedinečným‌ chuťovým zážitkem!

Suroviny

  • 600 g telecího masa
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2‍ lžíce ‌oleje
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 200 ml rajčatového​ protlaku
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Telecí maso nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli‍ a česnek nakrájejte na drobno ⁢a osmažte‍ na oleji ve velkém⁣ hrnci.
  3. Přidejte telecí maso a orestujte ho ‌z ​obou stran do zlatova.
  4. Přidejte papriku, kmín a majoránku a promíchejte.
  5. Zalijte hovězím vývarem a rajčatovým protlakem a‍ nechte dusit asi 1,5 hodiny.
  6. Pokud je guláš příliš řídký, přidejte trochu škrobu na zahuštění.
  7. S podušenými ⁤knedlíky podávejte teplý telecí guláš.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *