Najděte recept na tradiční vídeňské jídlo “Knedlo vepřo zelo vídeňské“ s lahodnými knedlíky, šťavnatým vepřovým masem a kyselým zelím. Naučte se připravit tento oblíbený pokrm a užijte si chuť rakouské kuchyně doma. S receptem na „Knedlo vepřo zelo vídeňské“ bude každý oběd nezapomenutelným zážitkem.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 250ml mléka
- 1 vejce
- 500g vepřového masa
- 1 hlávka zelí
- 200g strouhanky
- sůl, pepř, majoránka, kmín
Postup
- Nejprve si připravíme těsto na knedlíky. Smícháme mouku s mlékem, vejcem a špetkou soli. Vypracujeme hladké těsto a necháme odpočinout.
- Z masa si nakrájíme kostky a orestujeme na pánvi. Přidáme na kolečka nakrájené zelí a dusíme doměkka. Osolíme, opepříme a dochutíme majoránkou a kmínem.
- Z těsta vytvoříme knedlíky a vaříme je ve vroucí osolené vodě. Poté je necháme okapat.
- Jednotlivé knedlíky obalíme ve strouhance a podáváme s vepřem se zelím.




