Vyzkoušejte lahodný recept na⁢ tradiční český kuřecí paprikáš s domácími knedlíky. Jednoduché a ⁣chutné ​jídlo, které si zamilují všichni milovníci klasické české kuchyně. Zkuste ⁤ho dnes a pochutnejte si!

Suroviny

  • 500g kuřecího masa
  • 2 cibule
  • 2 papriky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce mleté papriky
  • 1 lžička ⁣kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 500ml kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle‌ chuti

Postup

  1. Na oleji osmahneme nadrobno‌ nakrájenou cibuli a kuřecí maso nakrájené na menší kousky.
  2. Přidáme‌ na kostičky nakrájenou papriku a​ za stálého míchání necháme chvíli ‍restovat.
  3. Přidáme mletou papriku, kmín ​a majoránku a necháme chvíli restovat.
  4. Přisypeme hladkou mouku, promícháme a zalijeme vývarem.
  5. Vše ‍vaříme asi 30 minut, dokud kuřecí maso není měkké a omáčka zahustí.
  6. Přidáme sůl a ​pepř podle chuti.
  7. Servírujeme s knedlíkem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *