Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční český kuřecí paprikáš s domácími knedlíky. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilují všichni milovníci klasické české kuchyně. Zkuste ho dnes a pochutnejte si!
Suroviny
- 500g kuřecího masa
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžíce hladké mouky
- 500ml kuřecího vývaru
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a kuřecí maso nakrájené na menší kousky.
- Přidáme na kostičky nakrájenou papriku a za stálého míchání necháme chvíli restovat.
- Přidáme mletou papriku, kmín a majoránku a necháme chvíli restovat.
- Přisypeme hladkou mouku, promícháme a zalijeme vývarem.
- Vše vaříme asi 30 minut, dokud kuřecí maso není měkké a omáčka zahustí.
- Přidáme sůl a pepř podle chuti.
- Servírujeme s knedlíkem a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.




