15. 8. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo-vepřo-zelo s karamelizovanou cibulkou
zdroj: Recepty 24/7

Originální recept na tradiční české jídlo⁢ – ‌knedlo-vepřo-zelo ‍s karamelizovanou cibulkou. Kombinace šťavnatého vepřového‌ masa, domácích knedlíků‌ a ‌osvěžujícího ‌zelí doplněná o křupavou karamelizovanou cibulku vytvoří⁤ neodolatelnou chuťovou symfonii. Kuchařku si ‌pro‍ vaše milované udělejte speciálnímu spojení s českou kuchyní.

Suroviny:

  • 500g brambor
  • 200g ⁢hladké⁤ mouky
  • 500g vepřového​ masa
  • 1‍ hlava zelí
  • 4 cibule
  • 70g cukru
  • 50g másla
  • sůl, pepř, ​kmín

Postup:

  1. Brambory ‍uvařte ‍ve ⁢slupce, oloupejte a rozmačkejte na hladké pyré. ‍Přidejte mouku⁣ a promíchejte až vznikne těsto.
  2. Těsto rozválejte na‌ placku‌ a na ​ní rozprostřete na plátky nakrájené vepřové ​maso a⁤ nadrobno nakrájené zelí.
  3. Z těsta⁤ vytvořte‍ knedlíky, které povařte ve‍ vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou ​na hladinu.
  4. Na pánvi rozehřejte máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibulku dozlatova. Přidejte cukr ⁣a nechte karamelizovat.
  5. Knedlo-vepřo-zelo podávejte posypané karamelizovanou cibulkou‌ a ​dochuťte solí, ​pepřem a ⁣kmínem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *