15. 8. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Připravte si klasický český pokrm – řízek s bramborovým salátem a podmáslím. Křupavý řízek podávaný s osvěžujícím bramborovým salátem a lahodným podmáslím je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd. Sledujte náš recept a užijte si tento tradiční pokrm v pohodlí domova.
Suroviny
- 4 plátky vepřového masa na řízek
- mouka
- vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- brambory
- cibule
- kyselá okurka
- majonéza
- podmáslí
Postup
- Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
- Každý plátek masa obalíme nejprve ve mouce, poté ve vejci a nakonec ve strouhance.
- Smažíme na pánvi dozlatova.
- Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.
- Cibuli a okurku nakrájíme na jemné kostičky.
- V míse smícháme brambory, cibuli, okurku, majonézu a podmáslí. Dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme řízek s bramborovým salátem a podmáslím.




