3. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Kuřecí ragú s křenovou omáčkou je lahodný pokrm plný překvapivých chutí. Kombinace křenové omáčky s lahodným kuřecím masem vytvoří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce křenu
- sůl, pepř
Postup
- Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a na drobno nakrájenou mrkev.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a osmahneme ho z každé strany dozlatova.
- Přidáme hladkou mouku a za stálého míchání zlehka osmahneme.
- Postupně zalijeme kuřecím vývarem a vaříme do změknutí masa.
- Přidáme křen, osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s těstovinami nebo rýží.




