5. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chutné kuřecí rizoto s houbami a petrželkou je skvělou volbou pro každodenní večeři plnou bohatých chutí. Naučte se připravit tento lahodný recept a překvapte své blízké jedinečnou kombinací ingrediencí. Buďte kuchařem ve vlastní kuchyni a vytvořte si dokonalou večeři pro celou rodinu. S naším receptem na kuřecí rizoto bude vaše jídelníček na vyšší úrovni!
Suroviny
- 200 g kuřecího masa
- 200 g arborio rýže
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 800 ml kuřecího vývaru
- čerstvá petrželka na dochucení
- sůl, pepř
Postup
- Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a krátce restujeme.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nezezlátne.
- Postupně zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí rýže (cca 20 minut).
- Přidáme nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekanou petrželkou.




