5. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Kuřecí rizoto s houbami a petrželkou
zdroj: Recepty 24/7

Chutné kuřecí rizoto s houbami a petrželkou je skvělou volbou pro každodenní večeři ‍plnou bohatých chutí. Naučte se připravit ⁣tento lahodný recept ⁣a překvapte své blízké ‌jedinečnou kombinací ingrediencí. Buďte kuchařem ve vlastní kuchyni a vytvořte si dokonalou večeři pro celou rodinu. S naším receptem ⁣na kuřecí rizoto bude vaše jídelníček na vyšší úrovni!

Suroviny

  • 200 g kuřecího masa
  • 200 g arborio rýže
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 800 ml kuřecího vývaru
  • čerstvá petrželka na dochucení
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme ‍nakrájené⁣ kuřecí maso a orestujeme ho.
  3. Přidáme na​ plátky nakrájené žampiony ‍a krátce ⁤restujeme.
  4. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nezezlátne.
  5. Postupně zalijeme vývarem a necháme vařit do změknutí rýže (cca 20 minut).
  6. Přidáme ‌nasekanou petrželku a dochutíme solí a pepřem.
  7. Servírujeme posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *