6. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Svíčková pečená s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept⁢ na tradiční českou svíčkovou pečenou ⁣s ⁢bramborem, který potěší celou ‌rodinu. Svíčková ‍je ‍pečené maso s ‍omáčkou z kořenové zeleniny, smetany a sušených hub, podávané s restovanými brambory. Skvělá⁢ volba pro nedělní oběd nebo speciální příležitost. Zářivá ⁤chut‘ a aroma potěšení pro ⁣Vaše chuťové pohárky.

Suroviny

  • 600 g svíčkové
  • 1 kg ‍brambor
  • 2 ⁢cibule
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce oleje
  • 200‍ ml hovězího​ vývaru
  • 200​ ml smetany​ ke vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • 15 kuliček pepře
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na plech dejte‌ oloupané a ‍nakrájené brambory,⁤ cibuli a mrkev ⁤nakrájené ⁣na kolečka.
  2. Svíčkovou očistěte,⁢ osolte, opepřete a ⁢položte ji na zeleninu.
  3. Přidejte bobkový​ list a kuličky pepře.
  4. Přilijte‌ vývar a olej, dejte do trouby vyhřáté ⁢na​ 180 °C a​ pečte ‍přibližně 50 minut.
  5. Pak vyndejte maso, ‌brambory ​a zeleninu​ a maso‌ nakrájejte⁢ na⁣ plátky.
  6. Zeleninu rozmixujte přidáním smetany a⁢ pomalu za stálého míchání zhoustněte moukou a osolte a opepřete.
  7. Servírujte maso ‍s bramboram a omáčkou. ⁤Dobrou‍ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *