9. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodný kapr pečený s bramborem, který oslní vaše chuťové buňky. Tento tradiční český pokrm je skvělou volbou pro vánoční svátky nebo jiné speciální příležitosti. S námi se naučíte, jak připravit kapra s knedlíkem a novými bramborami k dokonalosti. Zároveň vám doporučujeme různé koření, které dodá jídlu bohatou chuť a aroma. Pečený kapr s bramborem je skvělou volbou pro společné rodinné večeře nebo oslavy s přáteli. Nenechte si ujít tento recept plný tradice a chuťového zážitku!
Suroviny
- 1 kapr (cca 1,5 kg)
- 1 kg brambor
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup
- Kapr sečeme na porce a očistíme.
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a česnek nakrájíme na plátky.
- Pečicí mísa vymažeme olejem a vyskládáme ji bramborami.
- K hromádce brambor přidáme cibuli, česnek a kapra.
- Pořádně osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
- Kapr ještě pokapeme olejem a zabalíme potravinářskou fólií.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a poté mísa vložíme do trouby na 1,5 hodiny.
- Po upečení odstraňujeme fólii a necháme zezlátnout.
- Hotovo! Můžeme podávat. Dobrou chuť!




