9. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený kapr s bramborem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na ‌lahodný kapr ‍pečený s bramborem, který oslní vaše chuťové buňky.​ Tento tradiční český pokrm je skvělou ⁣volbou pro vánoční svátky nebo jiné speciální příležitosti. S námi ‌se⁤ naučíte, jak připravit kapra s knedlíkem ‍a novými ‍bramborami k‌ dokonalosti. Zároveň vám doporučujeme různé koření, které ⁣dodá jídlu bohatou chuť‌ a⁣ aroma. Pečený kapr ⁤s bramborem ‌je ‍skvělou volbou pro společné rodinné večeře nebo oslavy ⁢s přáteli. Nenechte si ujít tento ​recept ⁣plný tradice a chuťového ⁤zážitku!

Suroviny

  • 1 kapr (cca 1,5 ‌kg)
  • 1 kg​ brambor
  • 3 cibule
  • 4 stroužky⁣ česneku
  • olej
  • sůl
  • pepř
  • majoránka

Postup

  1. Kapr sečeme ⁢na‍ porce⁣ a​ očistíme.
  2. Brambory oloupeme⁣ a nakrájíme na plátky.
  3. Cibuli nakrájíme na půlkolečka‍ a česnek nakrájíme na plátky.
  4. Pečicí mísa vymažeme olejem ⁤a vyskládáme ‌ji bramborami.
  5. K hromádce brambor přidáme‌ cibuli, ‌česnek a kapra.
  6. Pořádně⁣ osolíme, opepříme a posypeme majoránkou.
  7. Kapr ještě pokapeme olejem a zabalíme potravinářskou ‌fólií.
  8. Předehřejeme ⁤troubu na ⁣180 ‍°C​ a poté mísa vložíme do trouby ​na ⁣1,5 hodiny.
  9. Po⁤ upečení ‌odstraňujeme ⁣fólii a necháme zezlátnout.
  10. Hotovo! Můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *