15. 9. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Kulajda s vejci a koprící je tradiční česká polévka plná bohatých chutí. Připravte si ji doma díky našemu receptu a nechte se unést kombinací hladkého bramborového krému, vařených vajíček a špetky koprící. Skvělá chuťová symfonie pro vaše chuťové buňky!
Suroviny
- 1 litr zeleninového vývaru
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 100 g houbových žampionů
- 100 ml smetany ke šlehání
- 4 vejce
- kopr na dochucení
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
- Cibuli nakrájejte na drobno a žampiony na plátky.
- V hrnci rozehřejte trochu oleje a osmahněte cibuli a žampiony.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem.
- Vše vařte, dokud brambory nezměknou.
- Poté přidejte smetanu a nechte chvíli provařit.
- Přidejte kopřivu a dochuťte solí a pepřem.
- V dalším hrnci uvařte vejce na tvrdo.
- Svařená vejce nakrájejte na čtvrtky a přidejte do polévky.
- Polévku nakonec dochuťte čerstvě nasekaným koprem.




