20. 9. 2025
Autor: Ivana Černá
Kachna s červeným zelím revisited
zdroj: Recepty 24/7

Objevte nový způsob přípravy tradiční pochoutky s receptem „Kachna s červeným zelím revisited“. Tento moderní twist klasického českého jídla kombinuje křupavou pečenou kachnu s lahodně pikantním červeným zelím. Naučte se, jak si toto jídlo připravit krok za krokem a získejte tipy na dokonalé vyladění chutí. Ideální volba pro nedělní oběd nebo slavnostní večeři. Připravte si kachnu jako nikdy předtím a ohromte své hosty nezapomenutelným gastronomickým zážitkem.

Suroviny

  • 1 celá kachna (asi 2-3 kg)
  • 250 g červeného zelí, nakrájeného
  • 1 jablko, nastrouhané
  • 1 cibule, nakrájená
  • 2 lžíce balsamico octa
  • 2 lžíce másla
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 lžíce kmínových semínek

Postup

  1. Pečící troubu předehřejte na 180°C.
  2. Kachnu umyjte, osušte a naklepejte kůži do nakolik míst, aby při péči mohla tuk snadněji vytékat. Osolte ji a opepřete zvenku i zevnitř a posypte naklepanou kůži kmínem.
  3. Vložte kachnu do pečícího sáčku a pečte v troubě asi 2 hodiny, dokud není kůže zlatavá a maso křehké.
  4. Mezi tím připravte červené zelí. Na středně silném ohni rozehřejte máslo v hluboké pánvi. Přidejte nakrájenou cibuli a míchejte, dokud nezměkne a lehce se nezabarví.
  5. Přidejte červené zelí, nastrouhané jablko, balsamico ocet a cukr. Vařte a míchejte asi 15 minut, dokud zelí lehce nezměkne a neabsorbuje většinu chuti balsamica a jablkové šťávy.
  6. Ochuťte zelí solí a pepřem dle chuti. Jako přílohu můžete použít třeba vařené brambory nebo knedlík.
  7. Podávejte pečenou kachnu s teplým červeným zelím a vybranou přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *