21. 9. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečená kachna s  bramborovým knedlíkem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se hýčkat ‌tradičním ⁢českým jídlem a ⁤vyzkoušejte ‌recept na pečenou kachnu⁤ s​ lahodným bramborovým‌ knedlíkem. Užijte si bohatou ‌chuť ⁣a vonnou vůni domácího jídla,⁤ které vašim chuťovým buňkám‌ rozhodně zaručeně‌ zatleská. S námi se ⁤naučíte‌ připravit tuto lahůdku snadno a rychle. Zároveň vás potěší, jak⁣ je každé ⁢sousto plné ⁣chuti a řemeslné ‌péče.⁢ Pečená ‍kachna s bramborovým​ knedlíkem je jídlo, na⁢ které‌ budete rádi ‌vzpomínat i dlouho poté, co jej sníte.⁣ Zamilujete ‌si tento recept!

Suroviny:

  • 1⁢ kachna
  • 500g‌ brambor
  • 200g hladké ⁤mouky
  • 1 vejce
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Nejprve si ​kachnu omyjte a osušte.⁣ Poté dejte do ⁤pekáče a ⁣zabalte do⁢ alobalu.
  2. Předehřejte troubu na 180°C⁤ a‍ dejte pekáč ⁤s kachnou⁣ do⁣ trouby na 2-3 hodiny.
  3. Mezitím si připravte bramborové knedlíky. Brambory uvařte ve slupce, oloupejte a rozmačkejte.
  4. Přidejte mouku, vejce, sůl a pepř⁣ a vytvořte hladké ​těsto.
  5. Z těsta vytvarujte knedlíky a​ vařte je‌ ve vroucí ⁤vodě⁤ asi 15 minut.
  6. Hotovou kachnu⁤ vyndejte z trouby a servírujte s bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *