6. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Hovězí po staročesku
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí po staročesku je tradiční české jídlo plné chutí ‌a vůní, které jistě potěší každého milovníka dobrého jídla. V tomto receptu se hovězí maso dusí s kořením, cibulí a zeleninou, čímž vznikne lahodná a⁣ bohatá omáčka plná aromatických​ vůní. Pokrm je ideální pro nedělní oběd nebo rodinnou oslavu. Podávejte s bramborovým knedlíkem nebo domácími nudlemi a užijte si skvělou chuť tradičního českého jídla.

Suroviny

  • 600g hovězího masa⁤ (ideálně krkovička nebo roštěnec)
  • 3 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 mrkve
  • 2 ‌papriky
  • 100g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • sůl, pepř, majoránka, kmín
  • 400ml hovězího vývaru

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na plátky‍ nakrájený česnek,‌ nakrájenou slaninu, nakrájené mrkve a papriky.
  3. Za občasného míchání ⁢dusíme, dokud maso není měkké.
  4. Přilijeme ⁤hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem.
  5. Pod ⁣pokličkou provaříme asi 30 minut nebo ⁤dokud ​není maso dokonale měkké.
  6. Hotové hovězí podávejte s knedlíkem nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *