6. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí po staročesku je tradiční české jídlo plné chutí a vůní, které jistě potěší každého milovníka dobrého jídla. V tomto receptu se hovězí maso dusí s kořením, cibulí a zeleninou, čímž vznikne lahodná a bohatá omáčka plná aromatických vůní. Pokrm je ideální pro nedělní oběd nebo rodinnou oslavu. Podávejte s bramborovým knedlíkem nebo domácími nudlemi a užijte si skvělou chuť tradičního českého jídla.
Suroviny
- 600g hovězího masa (ideálně krkovička nebo roštěnec)
- 3 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 mrkve
- 2 papriky
- 100g slaniny
- 2 lžíce oleje
- sůl, pepř, majoránka, kmín
- 400ml hovězího vývaru
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a orestujte na něm nakrájené hovězí maso.
- Přidejte na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, nakrájenou slaninu, nakrájené mrkve a papriky.
- Za občasného míchání dusíme, dokud maso není měkké.
- Přilijeme hovězí vývar a dochutíme solí, pepřem, majoránkou a kmínem.
- Pod pokličkou provaříme asi 30 minut nebo dokud není maso dokonale měkké.
- Hotové hovězí podávejte s knedlíkem nebo chlebem.




