8. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chcete-li vyzkoušet neobvyklou kombinaci chleba se zvěřinou a brusinkami, pak je tento recept pro vás! Díky chutnému spojení masa se sladkými brusinkami získáte lahodný a originální chléb, který si zamilujete. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si tento lahodný pokrm doma.
Suroviny
- 500g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 lžíce cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- 200g mixu zvěřiny (srnčí, jelení, divočák)
- 100g brusinek
- 300ml vody
Postup
- Smíchejte mouku, sůl, cukr a droždí v míse.
- Přidejte mix zvěřiny a brusinky a promíchejte.
- Postupně přilijte vodu a hněťte těsto, dokud není hladké a pružné.
- Nechte těsto kynout v teplém prostředí po dobu 1 hodiny.
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Těsto znovu promíchejte a vytvarujte bochník.
- Pečte chléb v troubě po dobu 30-40 minut, dokud není zlatě hnědý.
- Nechejte chléb vychladnout a podávejte s máslem a medem.




