9. 10. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlo, zelo, vepřo
zdroj: Recepty 24/7

Klasický český⁤ recept na tradiční pokrm „Knedlo, zelo, vepřo“. ⁢Naučte se jak připravit lahodnou kombinaci knedlíků, zelí a vepřového masa. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si českou‌ kuchyni doma. ‍

Suroviny

  • 500g vepřového‍ masa
  • 1kg brambor
  • 500g kysaného zelí
  • 2 cibule
  • 4 ‌stroužky česneku
  • koření ‍podle chuti (majoránka, kmín, sůl, pepř)

Postup

  1. Nejprve si připravíme bramborové knedlíky podle receptu.
  2. Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na pánvi společně s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
  3. Přidáme koření a zalijeme⁣ trochou vody.
  4. Dusíme ​do měkka.
  5. Zelí důkladně omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky.
  6. Zelí osmahneme na pánvi a⁢ zalejeme ⁣trochou vody.
  7. Dusíme do měkka a dochucujeme podle chuti.
  8. Když je vše ⁣hotové, podáváme s bramborovými​ knedlíky,⁣ vepřovým masem a zelím. Dobrou‍ chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *