9. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Klasický český recept na tradiční pokrm „Knedlo, zelo, vepřo“. Naučte se jak připravit lahodnou kombinaci knedlíků, zelí a vepřového masa. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si českou kuchyni doma.
Suroviny
- 500g vepřového masa
- 1kg brambor
- 500g kysaného zelí
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- koření podle chuti (majoránka, kmín, sůl, pepř)
Postup
- Nejprve si připravíme bramborové knedlíky podle receptu.
- Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na pánvi společně s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem.
- Přidáme koření a zalijeme trochou vody.
- Dusíme do měkka.
- Zelí důkladně omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky.
- Zelí osmahneme na pánvi a zalejeme trochou vody.
- Dusíme do měkka a dochucujeme podle chuti.
- Když je vše hotové, podáváme s bramborovými knedlíky, vepřovým masem a zelím. Dobrou chuť!




