10. 10. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na chutné jídlo? Vyzkoušejte domácí pečený vepřový bok s lahodným bramborovým pyré. Tento jednoduchý recept vám přinese nezapomenutelnou chuť a učaruje vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 1 kg vepřového boku
- 1 kg brambor
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- olej, sůl, pepř, majoránka
Postup
- Na začátku si předehřejeme troubu na 180°C.
- Vepřový bok očistíme, osolíme, opepříme a pokapeme olejem.
- Cibuli a česnek nakrájíme na menší kousky a položíme na pekáček. Na cibuli a česneku položíme vepřový bok.
- Přikryjeme a pečeme v troubě asi 1-1,5 hodiny, dokud nebude maso měkké.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.
- Uvařené brambory scedíme, přidáme máslo, sůl, pepř a rozmačkáme na hladké pyré.
- S vepřovým bokem podáváme bramborové pyré a posypeme majoránkou.




