6. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Tradiční recept na vepřový řízek: Objevte krok za krokem, jak připravit lahodný a šťavnatý vepřový řízek. S křupavou strouhankou a šťavnatým masem bude tato klasická pokrm skvělou volbou pro celou rodinu. Naučte se, jak připravit ten nejlepší vepřový řízek a udělejte si doma restaurační zážitek. Sledujte náš recept a připravte si vynikající jídlo dle tradičních postupů. Suroviny:
- 4 plátky vepřového masa
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup:
- Plátky masa lehce naklepeme aby byly jemné a tenké.
- Osolíme a opepříme z obou stran.
- V jedné mísce rozklepneme vejce a do druhé nalijeme hladkou mouku.
- Maso nejprve obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec v strouhance.
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm smažíme řízky z obou stran do zlatova.
- Po upečení řízky můžeme osušit na papírové utěrce a servírovat s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.





