6. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Tradiční recept na vepřový řízek
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční recept‍ na vepřový řízek: Objevte ‌krok za ‌krokem, jak připravit lahodný a šťavnatý vepřový řízek. S křupavou ⁣strouhankou‌ a šťavnatým masem bude tato klasická pokrm skvělou volbou pro celou rodinu. ⁣Naučte se, jak ⁢připravit ⁣ten nejlepší vepřový​ řízek a udělejte si doma restaurační zážitek. Sledujte náš recept a připravte si vynikající jídlo dle ​tradičních postupů. Suroviny:

  • 4 plátky⁣ vepřového masa
  • 4 lžíce⁤ hladké⁤ mouky
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Plátky masa lehce naklepeme aby ​byly jemné a tenké.
  2. Osolíme a opepříme⁢ z obou⁢ stran.
  3. V jedné mísce rozklepneme vejce a do druhé⁣ nalijeme hladkou​ mouku.
  4. Maso nejprve obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a⁢ nakonec v‍ strouhance.
  5. Na ​pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm smažíme řízky z obou stran do zlatova.
  6. Po‌ upečení řízky můžeme osušit na papírové utěrce a servírovat s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *