14. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Knedlík ve vepřové omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na klasický český pokrm – knedlík ve ​vepřové omáčce. Užijte si lahodné kousky vepřového masa podávané s měkkými knedlíky a omáčkou⁣ plnou aromatických ⁤bylinek. Skvělá⁢ kombinace pro oblíbenou⁣ domácí večeři! S receptem na našem webu se připraví ⁣tento jídlo snadno a rychle.

Suroviny

  • 4 vepřové plátky
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 400 ml vývaru
  • 200 ⁣ml smetany na vaření
  • Sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Plátky vepřové nakrájejte na ​menší kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostky.
  3. Na pánvi rozpalte olej ⁣a osmahněte v něm cibuli se česnekem.
  4. Přidejte maso a opékejte ho‌ dozlatova.
  5. Přisypte mouku a promíchejte.
  6. Po chvíli zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  7. Přidejte smetanu a nechte vařit do zhoustnutí omáčky.
  8. Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
  9. Served with bread dumplings.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *