14. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na klasický český pokrm – knedlík ve vepřové omáčce. Užijte si lahodné kousky vepřového masa podávané s měkkými knedlíky a omáčkou plnou aromatických bylinek. Skvělá kombinace pro oblíbenou domácí večeři! S receptem na našem webu se připraví tento jídlo snadno a rychle.
Suroviny
- 4 vepřové plátky
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 400 ml vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- Sůl, pepř, majoránka
Postup
- Plátky vepřové nakrájejte na menší kousky a osolte a opepřete.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kostky.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte v něm cibuli se česnekem.
- Přidejte maso a opékejte ho dozlatova.
- Přisypte mouku a promíchejte.
- Po chvíli zalijte vývarem a přiveďte k varu.
- Přidejte smetanu a nechte vařit do zhoustnutí omáčky.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
- Served with bread dumplings.




