20. 11. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený šťavnatý vepřový bráška aromatizovaný medovou glazurou
zdroj: Recepty 24/7

Pečený šťavnatý vepřový⁤ bráška s medovou glazurou je lahodný pokrm, který přináší spojení sladké chuti medu s křupavou kůrkou a šťavnatým masem. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky vepřového masa a lahodných příchutí. Vyzkoušejte ho dnes a užijte ‌si skvělou chuťovou explozi!

Suroviny

  • 1 kg vepřového bráska
  • 3 lžíce medu
  • 4⁢ stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 3 lžíce ⁣olivového oleje
  • sůl, pepř, tymián, majoránka

Postup

  1. V misce smíchejte olivový olej,‌ med, prolisovaný česnek, nakrájenou cibuli a koření.
  2. Bráska omyjte, osušte a potřete připravenou marinádou z obou ⁤stran. Nechte marinovat minimálně hodinu.
  3. Pečící ‍misku vystelejte a do ní dejte vepřové bráško i s marinádou.
  4. Předehřejte ​troubu na 180°C a​ misku s bráškem dejte péct na 1,5 hodiny.
  5. Během pečení bráško několikrát přelijte vlastní šťávou. Případně podlijte trochou vody.
  6. Po upečení podlijte vepřové bráško medovou glazurou a nechte chvilku odpočinout.
  7. Podávejte teplé s bramborovou kaší nebo rýží a sezonní zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *