22. 11. 2025
Autor: Ivana Černá

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kulinářskou klasiku s moderním twistem! Recept na knedlíky s uzeným masem po novu je perfektní volbou pro každého milovníka tradiční české kuchyně. V tomto unikátním receptu se spojují měkké, na páře vařené knedlíky s kusy voňavého uzeného masa, které jsou doplněny o inovativní omáčku a zpestřeny svěžími bylinkami. Perfektní jídlo pro oběd nebo večeři, které potěší vaše chuťové buňky a přinese kus tradičního Česka na váš stůl. Nečekejte a vyzkoušejte tento recept, kterým ohromíte nejen svou rodinu, ale i návštěvy!
Suroviny
- 500 g uzeného masa (například koleno nebo bok)
- 500 g brambor
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- Špetka soli
- Voda pro vaření masa a brambor
Postup
- V hrnci s vodou vařte uzené maso na mírném ohni, dokud není měkké, asi 2 hodiny. Nechte maso vychladnout a nakrájejte na malé kousky.
- Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte na kostičky a uvařte je ve vodě, dokud nejsou měkké. Brambory sceďte a nechte chvíli vychladnout.
- Rozmačkejte brambory, přidejte mouku, vejce a špetku soli, a vypracujte těsto.
- Do těsta vmíchejte nakrájené uzené maso a zpracujte, dokud nejsou kousky masa rovnoměrně rozložené.
- Tvarujte z těsta knedlíky a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 15 až 20 minut, nebo dokud knedlíky nevyplavou na povrch.
- Vyjměte knedlíky z vody a podávejte teplé, ideálně s kysaným zelím nebo jinou oblibenou přílohou.




