29. 11. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Svíčková s brusinkami a pistáciemi je lahodná kombinace tradiční české speciality s exotickým twistem. Křehká svíčková výborně kontrastuje se sladko-kyselou chutí brusinek a chřestem pistácií. Skvělá volba pro ty, kteří rádi experimentují s novými kombinacemi chutí. Navíc je recept velmi snadný a rychlý k přípravě. Užijte si tento lahodný pokrm plný překvapení!
Suroviny
- 600g hovězí svíčkové
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 mrkve
- 2 stroužky česneku
- 250ml hovězího vývaru
- 250ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce brusinek
- 2 lžíce pistácií
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, mrkev a česnek.
- Přidejte na kostky nakrájenou svíčkovou a osmahněte ji ze všech stran.
- Přidejte hovězí vývar a nechte dusit do měkka.
- Mezitím si smíchejte hladkou mouku se smetanou a přidejte do masa. Promíchejte a nechte provařit.
- Přidejte brusinky a pistácie a nechte ještě chvíli provařit.
- Přidejte hořčici a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Svíčkovou servírujte s houskovým knedlíkem nebo bramborovým knedlíkem.




