14. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční české jídlo – knedlo-zelo-vepřo se zelím! Tento lahodný pokrm spojuje měkké knedlíky s křupavým vepřovým masem a voňavým zelím. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo sváteční příležitost. S naším receptem jednoduše připravíte chutnou a sytou večeři pro celou rodinu. Záleží jen na vás, zda si přidáte plátek uzeného masa nebo nakládané okurky jako přílohu! Zkuste tento tradiční český pokrm ještě dnes a nechte se unést jeho bohatou chutí.
Suroviny:
- 400g vepřového masa
- 500g zelí
- 1-2 cibule
- 4-5 brambor
- majoránka, kmín, sůl, pepř
- 1 vejce
- 600g hrubé mouky
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kostky nakrájené vepřové maso.
- Přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět.
- Přidáme na nudličky nakrájené zelí a restujeme do měkka.
- Osolíme, opepříme, přidáme majoránku a kmín a necháme podusit.
- V hrnci uvaříme oloupané brambory, rozmělníme je a smícháme s moukou a vejcem. Vytvoříme těsto.
- Z těsta vytváříme knedlíky, do kterých vložíme směs se zelím a masem.
- Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě do měkka.




