17. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuřecí rizoto s houbami a špekáčky! Tato jednoduchá a chutná pokrm bude skvělou volbou pro milovníky rizota. S křupavými houbami a slanými špekáčky se jedná o skvělou kombinaci chutí, která jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš krok za krokem návod a připravte si tento skvělý pokrm i vy doma!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 200 g arborio rýže
- 200 g žampionů, nakrájených na plátky
- 100 g špekáčků, nakrájených na kolečka
- 1 cibule, nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 l kuřecího vývaru
- 50 g másla
- 50 ml bílého vína
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli s česnekem.
- Přidejte kuřecí maso a restujte, dokud není zlatě hnědé.
- Přidejte rýži a nechte chvíli restovat, až se rýže začne lehce sklovat.
- Přilijte víno a nechte vypařit alkohol.
- Postupně přilévejte vývar a neustále míchejte, dokud není rýže měkká.
- Mezitím na pánvi osmažte žampiony a špekáčky.
- Když je rýže hotová, přidejte do ní restované žampiony a špekáčky.
- Přidejte máslo a promíchejte, dokud se máslo nerozpustí.
- Osolte a opepřete podle chuti a podávejte horké.




