20. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Jehněčí guláš s kroupami a fazolemi
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodný ‍jehněčí guláš s kroupami​ a fazolemi. Tento tradiční ⁤český recept vám jistě ⁣zahřeje srdce i žaludek. Připravte ⁢si ho doma jednoduše podle našeho návodu ​a užijte si skvělou chuť jehněčího masa v kombinaci ‍s kroupami a fazolemi. Vyzkoušejte ho ještě ‍dnes!‌

Suroviny

  • 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 1‍ cibule nakrájená na drobno
  • 2 stroužky česneku nasekané
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce‍ papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl ​a pepř podle chuti
  • 100g kroupů
  • 200g vařených bílých fazolí
  • olej ​na smažení

Postup

  1. Na rozehřátém oleji osmažte⁣ cibuli s česnekem a přidejte‌ jehněčí‌ maso. Opečte z obou stran dozlatova.
  2. Přisypte mouku a promíchejte, aby se vytvořila jemná omáčka.
  3. Přidejte rajčatový protlak, ‌papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř. Podle⁢ chuti můžete přidat i další koření.
  4. Zalijte vodou tak, ⁣aby maso bylo ponořené a duste na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
  5. Přidejte kroupy a vařte⁣ dalších 15 minut, dokud kroupy nezměknou.
  6. Nakonec přidejte vařené bílé fazole a nechte provařit​ dalších 5 minut.
  7. Guláš podávejte teplý s chlebem ⁢nebo bramborem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *