20. 12. 2025
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Ochutnejte lahodný jehněčí guláš s kroupami a fazolemi. Tento tradiční český recept vám jistě zahřeje srdce i žaludek. Připravte si ho doma jednoduše podle našeho návodu a užijte si skvělou chuť jehněčího masa v kombinaci s kroupami a fazolemi. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- 100g kroupů
- 200g vařených bílých fazolí
- olej na smažení
Postup
- Na rozehřátém oleji osmažte cibuli s česnekem a přidejte jehněčí maso. Opečte z obou stran dozlatova.
- Přisypte mouku a promíchejte, aby se vytvořila jemná omáčka.
- Přidejte rajčatový protlak, papriku, kmín, majoránku, sůl a pepř. Podle chuti můžete přidat i další koření.
- Zalijte vodou tak, aby maso bylo ponořené a duste na mírném ohni asi 1,5 hodiny, dokud maso nezměkne.
- Přidejte kroupy a vařte dalších 15 minut, dokud kroupy nezměknou.
- Nakonec přidejte vařené bílé fazole a nechte provařit dalších 5 minut.
- Guláš podávejte teplý s chlebem nebo bramborem. Dobrou chuť!




