23. 12. 2025
Autor: Dana Novotná
Pečený krocan se švestkovým nádivkem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý⁢ recept na pečeného krocana se šťavnatým švestkovým nádivkem.⁢ Vyzkoušejte tento tradiční vánoční pokrm‍ plný chutí a vůní, které určitě potěší celou rodinu. S naším receptem ⁣na pečeného​ krocana se švestkovým nádivkem si ​jistě získáte vaše hosty!

Suroviny:

  • 1 krocan (cca 3-4 kg)
  • 200 g ⁣sušených ‍švestek
  • 100 g ořechů
  • 2​ cibule
  • 3 stroužky česneku
  • čerstvá majoránka
  • sůl, pepř
  • olej

Postup:

  1. Švestky⁤ zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat.
  2. Ořechy nasekáme a smícháme s drobně nakrájenou ⁤cibulí, prolisovaným česnekem a ⁤nasekanou majoránkou.
  3. Přidáme namočené švestky ⁤a důkladně promícháme.
  4. Krocanovi rozetřeme směs dovnitř​ i vně a pečlivě‌ zabalíme do alobalu.
  5. Předehřejeme ⁤troubu na 180 stupňů a krocan pečeme cca 2,5-3 hodiny, občas ⁣ho otočíme a zalijeme vlastní šťávou.
  6. Po upečení krocan vybalíme, necháme odpočinout a nakrájíme na porce.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *